Potmaat: 2 L
Standplaats: zon / halfschaduw
Bloeitijd: mei
Pluktijd: september/oktober
Snoeitijd: december - maart
Roze druif
De Katharina is een roze tafeldruif met stevig vruchtvlees en een goede zoete tot lichtzure smaak. Geeft lange losse trossen met ovale vruchten. Heeft een warme standplaats nodig voor een mooie kleuring van de vruchten. Ook geschikt voor in een kas. Nieuwe scheuten hebben in de zomer een mooie sierwaarde vanwege hun rode kleur.
Bestuiving
Zelfbestuivend.
Snoeien
In juni. Zorg ervoor dat de plant niet verwildert en mooi open blijft groeien. Krenten is niet nodig.
Bemesting
In de winter, hoe groter de plant, des te meer kalk de plant nodig heeft. Bij zure vruchten de winter erop meer kalk gebruiken voor zoetere vruchten.
Druif algemeen
Bewaren
Druiven kan je het beste bewaren in de koelkast. De maximale bewaartijd in de koelkast is 7 dagen.
Op de fruitschaal kan je druiven ca. 3 dagen bewaren. Druiven kan je wel langer bewaren als je ze aan de tros laat zitten en niet in aanraking met vocht komen.
Schoonmaken
Was de tros met druiven met lauw water en laat ze uitlekken in een vergiet. In principe kan je ze nu van de tros afplukken en opeten. Wil je de druiven onpitten? Haal ze dan van de tros af en snijd de vrucht doormidden. Vaak kan je de pit dan met een satéprikker eruit halen. Het is niet schadelijk om de pit op te eten.
Voedingswaarde
Druiven staan wel bekend als een suikerbommetje, toch heeft het eten van druiven ook wat voordelen. Druiven zijn bijvoorbeeld wel heel rijk aan kalium, dit is goed voor het in balans houden van de bloeddruk. Ook bevatten druiven veel voedingsvezels. Ze bevatten ook veel antioxidanten.